Volledig scherm
Aannemer Dusseldorp uit Lichtenvoorde heeft de aanbesteding voor de herinrichting van de Grotestraat in Nijverdal gewonnen. De straat gaat binnenkort volledig op de schop. © Lars Smook

Aannemer Dusseldorp gaat Grotestraat in Nijverdal aanpakken

NIJVERDAL - Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek BV gaat de herinrichting van de Grotestraat uitvoeren.  Het aannemersbedrijf uit Lichtenvoorde heeft de onderhandse aanbesteding van de gemeente Hellendoorn gewonnen, waarvoor zeven bedrijven waren uitgenodigd. 

De gemeente koos bewust voor deze manier van aanbesteden om lokale en regionale bedrijven een grotere kans te geven deze aanbesteding te winnen. De verliezers waren Nexus Infra, Sallandse Wegenbouw, NTP, Reko Raalte, Roelofs en Timmerhuis.

Meepraten

Met de herinrichting van de Grotestraat is naar schatting van de gemeente zo'n 2 miljoen euro gemoeid.  De uitgekozen aannemer vormt samen met de gemeente een bouwteam, waarin ook direct betrokkenen als aanwonenden, pandeigenaren en winkeliers mogen meepraten over de laatste details zoals de fasering van de werkzaamheden.

De gemeente houdt drie openbare bijeenkomsten, waarin wordt gepraat over de verdere uitwerking van het voorlopige ontwerp voor de Grotestraat. De laatste is gepland op 5 maart. Dan wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd. Het is de bedoeling dat ook na deze openbare fase een centrumbewoonster en vertegenwoordiger van winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal aanwezig zijn bij vergaderingen van het bouwteam. 

Reggestreek