Medewerkers van de ZINiN Bibliotheek, zoals hier Roelie Jansen, stellen de boekenpakketten samen, die door de leden op vertoon van hun bibliotheekpas kunnen worden afgehaald bij de vestigingen in Nijverdal en Hellendoorn.
Volledig scherm
Medewerkers van de ZINiN Bibliotheek, zoals hier Roelie Jansen, stellen de boekenpakketten samen, die door de leden op vertoon van hun bibliotheekpas kunnen worden afgehaald bij de vestigingen in Nijverdal en Hellendoorn. © ZINiN Bibliotheek

‘Afhaalbibliotheek’ in Nijverdal en Hellendoorn

NIJVERDAL/RIJSSEN/WIERDEN - Nu de bibliotheken hun deuren verplicht langer dicht moeten houden raken steeds meer lezers door hun boeken heen. De ZINiN Bibliotheek komt daarom met een nieuwe service: de afhaalbibliotheek.

Met ingang van woensdag kunnen de leden op afspraak en vertoon van hun pas een boekenpakket afhalen bij de vestigingen in Nijverdal en Hellendoorn. In Nijverdal zijn medewerkers van maandag tot en met vrijdag van 9.00- tot 11.00 uur telefonisch en per mail bereikbaar om alle aanvragen te verwerken en de boekenpakketten klaar te zetten. In Hellendoorn kan dat maandag- en woensdag tussen 9.00- en 11.00 uur.

Met deze nieuwe service komt de ZINiN Bibliotheek vooral tegemoet aan alle leden, die niet zo handig zijn met de online diensten van de bieb. Uiteraard worden bij het afhalen van de boeken alle noodzakelijke veiligheidseisen in acht genomen.

Wierden

Volgens interim-directeur Henriëtte Gerrits gaat de Stichting Openbare Bibliotheek Wierden het voorbeeld van ZINiN niet volgen. Gerrits: „Wij blijven maximaal inzetten op digitale dienstverlening, zodat de leden thuis kunnen blijven. Er staat tijdens de openingsuren altijd een medewerker paraat om mensen te helpen.” 

Rijssen

In Rijssen en Holten kunnen boeken alleen online worden gereserveerd. In Holten zijn de gereserveerde boeken vorige week al thuis bij de leden afgeleverd, in Rijssen kunnen die woensdag tussen 10.00- en 15.00 uur bij de bieb worden afgehaald. Dat gebeurt op afspraak en alfabetische volgorde. Er staan bijna 300 pakketten klaar. Het gaat volgens teamleider Henk van de Maat in Rijssen om een eenmalige actie, maar er wordt wel nagedacht over een mogelijk vervolg. 

Reggestreek