Volledig scherm
Rutger op den Dries en Esther ten Brinke zijn een sportieve actie begonnen voor hun broer Dennis op den Dries, die twee maanden geleden overleed aan de gevolgen van acute leukemie. © Lars Smook

Al 10.000 euro voor actie ‘Run for Dens’ van zus overleden wethouder Nijverdal

NIJVERDAL - Ambtenaren van de gemeente Hellendoorn hebben al ruim 4.800 euro opgehaald voor de actie ‘Run for Dens - Het leven is geen pannenkoek’ voor meer stamceldonoren. Daarmee komt de teller op meer dan 10.000 euro.

De actie is opgezet door de broer en zus van de twee maanden geleden aan acute leukemie overleden wethouder Dennis op den Dries. Esther ten Brinke doet zaterdag mee aan de halve marathon van Zwolle om geld in te zamelen voor het goede doel Matchis (het Nederlands centrum voor stamceldonoren). 

Uitdaging

Toen Esther mee was met de keuringsdag voor de stamceltransplantatie die haar broer moest ondergaan, kwam bij haar enorm binnen dat ze eigenlijk niet veel konden doen behalve hem steunen. Daarom kwam zij op het idee om een sportieve uitdaging aan te gaan. 

Transplantatie

Het Hellendoornse college deed meteen een oproep aan ambtenaren om mee te doen om de wethouder een hart onder de riem te steken. Op den Dries onderging op dat moment in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een stamceltransplantatie. Op de Facebookpagina van de gemeente wordt in herinnering gebracht dat het inmiddels twee maanden geleden is dat hij overleed: ‘Wat een verdriet. Nog elke dag denken we aan hem.’

Ambtenaren

Na maandenlang trainen reist het Hellendoornse team zaterdag af naar Zwolle voor de sportieve prestatie. Behalve Esther, doen ook ambtenaren van de gemeente Hellendoorn mee aan de halve marathon om haar te steunen en om ook aandacht te vragen voor Matchis. De totale opbrengst van het afgelopen jaar was ruim een ton.  

Meer informatie: www.sterkvoormatchis.nl/…/run-for-dens-het-leven-is…

  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek