Een korhoender. Het plan is om vijf jaar lang maximaal 25 ‘heidekippen’ per jaar uit te zetten op de Sallandse Heuvelrug.
Volledig scherm
Een korhoender. Het plan is om vijf jaar lang maximaal 25 ‘heidekippen’ per jaar uit te zetten op de Sallandse Heuvelrug.

Alles voor het korhoen: provincie zet bijplaatsen op Sallandse Heuvelrug voort

NIJVERDAL - De provincie Overijssel gaat ook de komende vijf jaar door met het uitzetten van Zweedse korhoenders op de Sallandse Heuvelrug. Het provinciebestuur heeft dat deze week besloten. De import van de Zweedse hanen is nodig om de toekomst van de vogel in het nationale park veilig te stellen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Reggestreek