Volledig scherm
In noodgevallen arriveren ambulances in Hellendoorn en Rijssen-Holten nog regelmatig te laat. © Lenneke Lingmont

Ambulances nog te vaak te laat in Hellendoorn en Rijssen-Holten

NIJVERDAL/RIJSSEN - Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat ambulances in levensbedreigende situaties lang niet altijd op tijd komen. In de gemeente Hellendoorn werd vorig jaar de maximale aanrijtijd zeker twintig keer niet gehaald. In de gemeente Rijssen-Holten was dat 21 keer het geval.

Deze cijfers kunnen zelfs nog hoger liggen, want RTL Nieuws tekent bij dit onderzoek aan dat uit privacy-overwegingen niet alle ritten worden gemeld. "Dat kan in kleinere gemeentes voor een vertekend beeld zorgen", aldus RTL Nieuws.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het overschrijden van de maximale aanrijtijd al jaren een probleem is in zowel Hellendoorn als Rijssen-Holten. Een overschrijding die bovendien fors hoger ligt dan het landelijk gemiddelde van 5 procent in 2015 en 6 procent in 2014 en 2013. RTL Nieuws meldt dat het overschrijdingspercentage in Hellendoorn vorig jaar 11 procent bedroeg, tegen 10 procent in 2014 en 2013. Voor Rijssen-Holten gaat het om 10 procent in 2015, 11 procent in 2014 en 9 procent in 2013.

Brief
Oppositiepartij BurgerBelang maakt zich grote zorgen over de te lange aanrijtijden van ambulances en heeft het Hellendoornse college inmiddels in een brief gevraagd zo snel mogelijk met een plan van aanapk te komen om de aanrijdijd aanzienlijk te verkorten

Reggestreek