Volledig scherm
© ReggeWind

Andere locaties voor windmolens weer optie in gemeente Hellendoorn

NIJVERDAL/WIERDEN - Het college van Hellendoorn krijgt tot uiterlijk 1 april 2017 de tijd om alternatieven te presenteren voor Windpark Lochter. Die ruimte krijgt het van de coalitiepartijen CDA, PvdA, ChristenUnie, D66 en VVD. Het plan van initiatiefnemer ReggeWind om met drie grote windmolens een forse bijdrage te leveren aan schone energie, werd dinsdagavond in een extra raadsvergadering, zoals verwacht, definitief afgeschoten.

Oppositiepartij GroenLinks heeft geen goed woord over voor de actie van de collegepartijen. "Over negen maanden hebben we het gewoon weer over een windmolenplan. Dit is een vertragingsmotie, die het onmogelijk maakt om iets van de grond te krijgen", zei raadslid Dennis op den Dries van GroenLinks.

Een meerderheid van de raad geeft B en W in de aangenomen motie mee dat de alternatieven zo'n beetje hetzelfde aan CO2-reductie (minimaal 15.000 ton) en 6 MW aan stroomopbrengst moeten opleveren als de drie windmolens. Mocht dit allemaal niet lukken, dan moet de gemeente zelf partijen uitnodigen om een windpark te ontwikkelen langs de Boersingel en/of op Lochter 3 en/of op een nader te onderzoeken alternatieve locatie.

Dat betekent dat in afwijking van het coalitieakkoord wordt onderzocht welke locaties in de gemeente geschikt zouden zijn voor windmolens. De raad bepaalde ooit zelf dat alleen het Lochter 3 hiervoor geschikt zou zijn.

Reggestreek