Anja ter Harmsel
Volledig scherm
Anja ter Harmsel © Gertjan Schutten

Anja ter Harmsel gekozen tot lijsttrekker GroenLinks Hellendoorn: ‘We gaan minimaal drie zetels halen’

NIJVERDAL - Fractieleider Anja ter Harmsel (60) is door de leden van GroenLinks Hellendoorn tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gekozen. Deze ervaren politica voert een lijst aan met opvallend veel jongelingen als raadslid Andy Struikelkamp, Carlijn Mels en burgerlid Robbin Bom.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Toezegging de prullenbak in: snelheid Schubertstraat in Raalte-Noord omlaag, verboden voor sluipverkeer
  PREMIUM

  Toezegging de prullenbak in: snelheid Schubert­straat in Raal­te-Noord omlaag, verboden voor sluipver­keer

  Twee veelbesproken straten in Raalte-Noord hebben duidelijkheid gekregen over aanpassingen om de verkeerssituatie veiliger te maken en toegankelijk te houden voor agrarisch verkeer. De Schubertstraat en Knapenveldsweg lagen de afgelopen jaren overhoop en ook de gemeente Raalte wist zich geen raad met de inrichting. Nu ligt er een oplossing. Maar of iedereen er blij mee is, valt te betwisten.
  Raalte
 3. Mark Rutte heeft ‘geen idee’ van Twents kanaaldrama? VVD-ministers waren wél op de hoogte (en wilden niets)
  PREMIUM

  Mark Rutte heeft ‘geen idee’ van Twents kanaaldra­ma? VVD-ministers waren wél op de hoogte (en wilden niets)

  ‘Geen idee.’ Premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) toonden zich dezer dagen stomverbaasd over het bestaan van het kanaaldrama in Twente. Opmerkelijk, want twee VVD-collega’s waren zeker op de hoogte van de 400 beschadigde panden langs Kanaal Almelo-De Haandrik en hun wanhopige bewoners. Die laatsten hebben hun hoop nu gevestigd op Mona Keijzer.
  Daarlerveen