Volledig scherm
Anneke Raven is al ruim vijf jaar burgemeester van Hellendoorn. Ze is in voor een tweede termijn. © Emiel Muijderman

Anneke Raven wil burgemeester van Hellendoorn blijven

NIJVERDAL - Anneke Raven gaat voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van de gemeente Hellendoorn. Dat blijkt uit een brief van Overijssels commissaris van de Koning Ank Bijleveld aan de gemeenteraad.

In de brief staat dat de eerste termijn van Raven op 12 juli afloopt en zij inmiddels in een gesprek met Bijleveld heeft aangegeven 'graag voor een herbenoeming in aanmerking te komen'. Daarom roept de commissaris van de Koning de gemeenteraad op een begin te maken met de herbenoemingsprocedure, die voor uiterlijk 1 maart moet zijn afgerond.

Commissie

De raad moet een commissie instellen, die een aanbeveling voor de herbenoeming voorbereidt. De in 2010 door de raad opgestelde profielschets voor een nieuwe burgemeester en de sindsdien met Raven gevoerde functioneringsgesprekken vormen een belangrijk onderdeel voor de aanbeveling.

Maar Bijleveld waarschuwt dat het niet alleen om een terugblik moet gaan, maar ook of er nog wensen zijn ten aanzien van het functioneren van de burgemeester in de nieuwe ambtstermijn van zes jaar.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Brainstormen over 75 jaar vrijheid in Hellendoorn

    Brainstor­men over 75 jaar vrijheid in Hellen­doorn

    HELLENDOORN - De ingrijpende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog hebben overal diepe (emotionele) sporen nagelaten, ook in de gemeente Hellendoorn. Dat is op zich al voldoende reden om te blijven herdenken en de vrijheid te vieren. Vorig jaar is een kernteam gevormd, dat een gevarieerd programma wil opstellen voor de viering van 75 jaar bevrijding in de gemeente Hellendoorn in 2020. De werkgroep roept alle inwoners op met ideeën te komen.

Reggestreek