Volledig scherm
Eigenaar Peter Langenkamp in zijn bedrijf in Nijverdal. © Lenneke Lingmont

Australiërs betalen miljoenen voor Kleding.nl uit Nijverdal

NIJVERDAL - Het bedrijf Kleding.nl uit Nijverdal wordt overgenomen door het beursgenoteerde Mitula Group. Het bedrijf, dat beursgenoteerd is in Australië, betaalt 10 miljoen euro in contanten voor de overname. Daarnaast legt het bedrijf 1 miljoen aan aandelen Mitula Group op tafel. Met de Nederlandse kledingzoekmachine wil Mitula haar groei in de online fashion versnellen.

Naast het geldbedrag in contanten en het bedrag aan aandelen, is er tevens een onbekend bedrag als zogenoemde 'uitgestelde betaling tot eind 2017' overeengekomen, die ook in aandelen wordt uitbetaald.

Miljoenenbedrijf
Kleding BV exploiteert sites in 16 landen; met Kleding.nl in Nederland en het merk Fashiola in 15 landen binnen en buiten Europa. De zoekmachine is in korte tijd uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf.

Kleding.nl draait een jaaromzet van 5 miljoen euro, goed voor 55.000 transacties en 3,5 miljoen bezoekers per maand. ,,Je vergeet soms hoe klein je begonnen bent", zei directeur Peter Langenkamp onlangs in gesprek met de Tubantia.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek