Volledig scherm
Ian, Jan en Betsy Olthof van autobedrijf Bie Olthof uit Hulsen reageren uitgelaten op het winnen van de titel ‘Ondernemer van 2019’. © Bert Kamp

Autobedrijf Bie Olthof uit Hulsen beste ondernemer van 2019

NIJVERDAL - Autobedrijf Bie Olthof heeft woensdagavond de titel ‘Ondernemer van 2019’ gewonnen. De leden van de Businessclub Hellendoorn Nijverdal (BCHN) en de jury waren unaniem in hun oordeel en verkozen het familiebedrijf uit Hulsen boven Wijn & Whiskyhuis Nijverdal en Zeevishandel Zwaan Spakenburg, die ook voor deze titel waren genomineerd.

Het was de dertiende keer dat de BCHN deze verkiezing hield. In het ZINiN Theater lieten de drie genomineerden voorafgaande aan de stemming van de BCHN-leden nog kort zien wat voor onderneming ze hebben opgebouwd. Jury-voorzitter Henk Fokke omschreef alle genomineerden als ‘sterk gemotiveerde en servicegerichte ondernemers’.

Bie Olthof liet beide concurrenten overigens ver achter zich. Het autobedrijf aan de Collenstaartweg bestond in 2018 30 jaar, opende dat jaar een nieuwe werkplaats en verkoopt 100 procent elektrische auto’s. Maatschappelijk verantwoord ondernemen blijkt onder meer uit het feit dat bij Bie Olthof drie Wajongers aan het werk zijn, die volgens Fokke ‘het poetsen tot kunst hebben verheven’. 

Het is de jury verder opgevallen dat Bie Olthof in de loop der jaren een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd. Fokke benadrukt dat de klanten veel vertrouwen in het echtpaar Olthof hebben en ook hoog opgeven over de vriendelijke bejegening. Dat zoon Ian de familietraditie gaat voortzetten wordt door de jury toegejuicht. De ondernemersprijs werd opnieuw uitgereikt door de Hellendoornse burgemeester Anneke Raven.   

Reggestreek