Volledig scherm
Hans van Nes, Mathijs Legtenberg, Michael Kuiters en Johan Heuten (van linksaf) hebben gisteren de eerste tuin onkruidvrij gemaakt in Groot Lochter. © Bert Kamp

Aveleijn en De Welle zorgen voor tuinen van ouderen in gemeente Hellendoorn

NIJVERDAL - Stichting De Welle en Aveleijn hebben vrijdagochtend het Tuinenproject feestelijk afgetrapt bij Wijkgebouw De Vleugel in de Nijverdalse wijk Groot Lochter.

Het gezamenlijke tuinenproject is ontstaan doordat men steeds langer zelfstandig blijft wonen en dit problemen met het tuinonderhoud tot gevolg heeft. Bij Stichting De Welle komen steeds meer aanvragen binnen waardoor de vrijwilligers worden overbelast. Daarom heeft de stichting samenwerking gezocht met Het Wijkteam van Aveleijn.

Cliënten van Aveleijn worden ingezet om onder begeleiding aanvragen van tuinonderhoud op te pakken. Het gaat hierbij puur om de kleine tuintjes die licht onderhoud nodig hebben, waarvan de eigenaren (ouderen of mensen met een beperking) het zelf niet meer kunnen bijhouden.

Na de feestelijke aftrap met koffie en gebak ging Johan Heuten van Aveleijn vrijdagochtend met een groep jongens op pad om de eerste tuin te verzorgen. Het is een flinke klus want aan weerszijden van het pad naar de voordeur ziet de tuin groen van ‘wild gras’ en plantjes die er niet horen. Na tien minuten ligt er een stevige berg onkruid op het pad. Die moeten de bewoners van het huis overigens wel zelf opruimen.

Reggestreek