Volledig scherm
Casa Magnetica zoals de attractie er de laatste jaren uitzag. © Google Street View

Avonturenpark Hellendoorn sloopt één van oudste attracties: Casa Magnetica gaat weg

HELLENDOORN - De Casa Magnetica van Avonturenpark Hellendoorn gaat verdwijnen. De in 1977 geopende attractie (een scheef huis waar met de zwaartekracht wordt gespeeld) wordt op dit moment gesloopt. Eén van de oudste attracties van het Avonturenpark verdwijnt daarmee uit Hellendoorn.

De sloop van de klassieke attractie is vanwege een vernieuwing van het Piratengebied, waarin de Casa Magnetica staat. Het huis was in 1977 destijds één van de eerste grote attracties in het Avonturenpark. De laatste jaren oogt het witte huis minder onderhouden en was het maar een paar uur per dag geopend. 

Een vervanger van de attractie is nog niet bekend. Het Avonturenpark meldt via de eigen Facebookpagina daar binnenkort meer informatie over te kunnen geven. Liefhebbers van de 42 jaar oude attractie kunnen op die pagina ook hun herinneringen aan de Casa Magnetica delen.

  1. Brainstormen over 75 jaar vrijheid in Hellendoorn

    Brainstor­men over 75 jaar vrijheid in Hellen­doorn

    HELLENDOORN - De ingrijpende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog hebben overal diepe (emotionele) sporen nagelaten, ook in de gemeente Hellendoorn. Dat is op zich al voldoende reden om te blijven herdenken en de vrijheid te vieren. Vorig jaar is een kernteam gevormd, dat een gevarieerd programma wil opstellen voor de viering van 75 jaar bevrijding in de gemeente Hellendoorn in 2020. De werkgroep roept alle inwoners op met ideeën te komen.

Reggestreek