Het terrein van TenCate aan de G. van der Muelenweg in Nijverdal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van TenCate aan de G. van der Muelenweg in Nijverdal. © Christian van der Meij

Besmet waterbassin van TenCate maakte Nijverdaller ziek

NIJVERDAL – TenCate Protective Fabrics erkent de aansprakelijkheid voor een besmetting met legionellabacterie van in elk geval één inwoner van Nijverdal. De besmetting is te linken aan een waterbassin van het bedrijf. 

In totaal zouden vier mensen besmet zijn geraakt en ernstig ziek zijn geworden. Twee van hen hebben juridische hulp ingeschakeld. Of de erkenning van aansprakelijkheid ook voor het tweede slachtoffer geldt, is nog niet duidelijk.

De besmetting  is ontstaan door legionella in het waterbassin van het bedrijf  aan de G . van der Muelenweg in Nijverdal. Het bassin ligt min of meer aan de weg van Nijverdal naar Hellendoorn. Er loopt een veelgebruikt fietspad langs. Ook laten in die buurt veel mensen hun hond uit. De legionellabacterie groeit gemakkelijk in stilstaand water en verspreidt zich via de lucht. Bij inademing kunnen de mensen de zogenaamde veteranenziekte oplopen.

Blijvend letsel

Letselschadespecialist Yme Drost uit Hengelo, die twee van de vier patiënten bijstaat, bevestigt desgevraagd de erkenning van de aansprakelijkheid door het bedrijf voor één van zijn cliënten. Nu moet nog de hoogte van de schadevergoeding worden vastgesteld. Dat is nu nog niet mogelijk, omdat nog niet vaststaat hoe groot het blijvend letsel is. „De impact is enorm geweest”, zegt hij en volledig herstel zit er volgens hem vrijwel zeker niet in. 

Reggestreek