Documentairemakers Henk Vloedgraven (links) en Willy Wolterink hebben 5 films gemaakt over de bevrijding van Haarle. De Palthetoren werd flink beschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Documentairemakers Henk Vloedgraven (links) en Willy Wolterink hebben 5 films gemaakt over de bevrijding van Haarle. De Palthetoren werd flink beschoten. © Lenneke Lingmont

Bevrijdingsfilms Haarle alsnog getoond; iedereen wil weten wat er gebeurde op 9 april 1945

HAARLE - Vluchtende Duitsers lam van drank en drugs, fanatieke SS’ers die de strijd met de Canadezen niet opgeven en angstige momenten. De bevrijding van Haarle ging niet zonder slag of stoot. Maar wat gebeurde er nou precies op 9 april 1945? Willy Wolterink en Henk Vloedgraven uit Haarle legden het vast in vijf documentaires.

 1. Controleurs in Hellendoorn met de handen in de vuilbak, want het scheiden van afval ‘kan en móet beter’
  PREMIUM

  Contro­leurs in Hellen­doorn met de handen in de vuilbak, want het scheiden van afval ‘kan en móet beter’

  NIJVERDAL - De inwoners van de gemeente Helendoorn gooien niet alleen het toegestane afval in de oranje pmd-bakken, maar ook veel andere rommel. Deze vervuiling bedraagt ruim 30 procent en leidt steeds vaker tot afgekeurde ladingen pmd-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen, blik en drankpakken) bij de afvalverwerker. Die pmd wordt dan verbrand en dat kost de gemeente handenvol geld.
 1. Wat weten Twentse mannen van make-up? 'Euhmmm'
  Play

  Wat weten Twentse mannen van make-up? 'Euhmmm'

 2. Tukker Rudie Elferink aanschouwt rakettenspektakel Israël
  Play

  Tukker Rudie Elferink aanschouwt raketten­spek­ta­kel Israël

Reggestreek