Volledig scherm

'Blokkenpark prachtige ontmoetingsplek'

NIJVERDAL – Naast het wijkgebouw kijkt de hoogbejaarde Jan Alberts met een voldaan gevoel om zich heen. Er is volop bedrijvigheid in het nieuwe Blokkenpark. Kinderen spelen, volwassenen maken een praatje met elkaar.

De 88-jarige Nijverdaller is even gaan zitten. De rollator staat voor hem. Alberts is de oudste wijkbewoner van De Blokken. Even daarvoor heeft hij met enkele anderen de openingshandeling verricht. Het park is zaterdagochtend geopend met de ingebruikname van een kunstwerk in de grote vijver. Het kunstwerk moet een watertoren voorstellen en fungeert als een fontein.

Vertier
In het park is het druk. De officiële opening wordt opgeluisterd met vertier. Overal is bedrijvigheid. Kinderen spelen basketbal, klauteren op bewegingstoestellen en gaan op een skateboard over de skatebaan. Iets verderop is er ook nog een hondenshow op het met hekwerk omzoomde hondenveld.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Sport en spelactiviteiten voor kinderen waren er op het basketbalveldje bij de opening van het vernieuwde Blokkenpark. De skatebaan wordt volop gebruikt en er is een markt met diverse stands / organisaties. © Frans Nikkels

Reggestreek