Volledig scherm
© Frans Nikkels

Blote man laat zich zien aan meisjes in Nijverdal

NIJVERDAL - Een onbekende man heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond half vier een meisje lastiggevallen op het fietspad langs de Helmkruidlaan in Nijverdal.

Ter hoogte van waterzuivering kwam hij de bosjes uit en toonde zich aan haar. Volgens het meisje droeg hij een bivakmuts en niet meer dan dat.

Bosjes in
De blote man verdween vervolgens weer in de bosjes. De fietsster is daarna naar huis gefietst en heeft samen met haar ouders direct aangifte gedaan tegen de schennispleger.

Soortgelijk voorval
Politieagenten zijn toen zo snel mogelijk op de aangegeven locatie te gaan kijken. „Agenten sloegen met name aan omdat het signalement van de persoon in kwestie hen bekend voorkwam”, zegt een politiewoordvoerder. „Een aantal maanden geleden is iets soortgelijks gebeurd aan de P.C. Stamstraat, ook in Nijverdal. Ook daar ging het om een blote man met een bivakmuts op zijn hoofd.”

De woordvoerder geeft aan dat er destijds geen aanhoudingen zijn verricht. Ook afgelopen weekeinde was de onbekende persoon in geen velden of wegen meer te bekennen.

Reggestreek