Volledig scherm
© Thinkstock

Boete voor fietsen onder invloed in Nijverdal

ALMELO/NIJVERDAL - De rechtbank in Almelo heeft Maria K. (53) uit Nijverdal bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 200 euro voor fietsen onder invloed.

De Nijverdalse veroorzaakte op 6 mei een ongeluk op de kruising Portlandweg-Nicolaas Beetsstraat in haar woonplaats. Ze nam bij het afslaan de bocht te krap en reed een andere fietsster aan. Die dorpsgenote kwam zwaar ten val, brak twee ribben en liep verder een hersenschudding en hoofdwond op, die met vijf hechtingen moest worden gedicht.

'Enkele biertjes'
K., die een lichte verstandelijke beperking heeft, bleek met teveel alcohol (1,36 promille) op op de fiets te zijn gestapt. Ze erkende destijds 'enkele biertjes op te hebben', maar zowel de officier van justitie als de rechter concludeerden dat de vrouw die avond wel 'iets meer had gedronken'.

Eis overgenomen
Voor een dergelijk vergrijp eist de officier van justitie normaliter een boete van 100 euro, maar vanwege het ongeluk verdubbelde ze de eis tot 200 euro, te vervangen door vier dagen hechtenis. De eis werd overgenomen door de rechter, die benadrukte dat de Nijverdalse alleen voor rijden onder invloed voor het hekje stond. De vrouw was niet eerder met justitie in aanraking geweest.

Reggestreek