Volledig scherm
De bouw van het nieuwe tankstation van Fieten Olie op bedrijventerrein 't Lochter 3 mag doorgaan van de rechter. © Han Haveman

Bouw tankstation in Nijverdal mag doorgaan

ZWOLLE/NIJVERDAL -  De bouw van het tankstation van Fieten Olie aan de Benjamin Franklinstraat 2 op bedrijventerrein ‘t Lochter 3 in Nijverdal kan doorgaan. Het verzoek van brandstofleverancier Kuwait Petroleum voor het opleggen van een bouwstop is door de rechtbank in Zwolle afgewezen. 

De voorzieningenrechter stelde dat het bezwaar tegen de door de gemeente Hellendoorn verleende omgevingsvergunning ver buiten de daarvoor geldende wettelijke termijn is ingediend en het daarom zeer waarschijnlijk is dat het in de verdere procedure niet-ontvankelijk wordt verklaard.

Te laat

Kuwait Petroleum stapte naar de rechter namens het nabijgelegen onbemande Tango-tankstation bij autobedrijf Ewald Aaltink. De gemeente verleende op 8 mei  een omgevingsvergunning voor een ‘verkoopgebouw inclusief rollover carwash’. Uit die omschrijving viel volgens de advocaat van Kuwait Petroleum niet op te maken dat het om een tankstation ging. Pas toen Fieten Olie ging bouwen gingen de alarmbellen af bij de brandstofleverancier. Eind 2017 verkocht de gemeente de kavel aan Fieten Olie en nog dezelfde maand werd de omgevingsvergunning aangevraagd  De rechter vindt dat Kuwait Petroleum beter had moeten opletten en heeft verzuimd zich tijdig te laten informeren door de gemeente.

  1. ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport
    PREMIUM
    necrologie

    ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport

    HELLENDOORN - Een van de grondleggers van de Hellendoorn Rally, Jan Meester, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. In de jaren 70 en 80 was Jan Meester navigator, maar hij is vooral bekend geworden vanwege de Hellendoorn Rally waarvan hij samen met Herman Olthof de grondlegger was. Meester maakte veel mee in zijn rallyleven, ook dodelijke ongelukken. Hij noemde de sport, waar hij zich met hart en ziel voor inzette, ‘fascinerend maar risicovol’.

Reggestreek