Bouwbedrijf Kabo failliet

NIJVERDAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft bouwbedrijf Kabo uit Nijverdal, dat ook onder de naam Kabo-Gerbouw opereerde,  deze week failliet verklaard. Het aan de Transportweg op industrieterrein 't Lochter gevestigde bedrijf heeft behalve de directeur nog één werknemer in dienst. Volgens de curator mr. Wouter Weenink is dit bouwbedrijf, zover hij nu kan overzien, slachtoffer geworden van de economische crisis. 

Volledig scherm
FOTO ROBIN UTRECHT

Het bouwbedrijf heeft volgens de curator een schuld opgebouwd 'van een paar ton', waardoor leveranciers geen spullen meer willen leveren. „En dan is het natuurlijk snel afgelopen", zegt Weenink, die benadrukt dat Kabo zelf ook slachtoffer is geworden van wanbetaling door andere (bouw)bedrijven. Een doorstart van dit bedrijf acht hij niet aannemelijk. „Daarvoor zit het bedrijf te diep in het dal."  

  1. Brainstormen over 75 jaar vrijheid in Hellendoorn

    Brainstor­men over 75 jaar vrijheid in Hellen­doorn

    HELLENDOORN - De ingrijpende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog hebben overal diepe (emotionele) sporen nagelaten, ook in de gemeente Hellendoorn. Dat is op zich al voldoende reden om te blijven herdenken en de vrijheid te vieren. Vorig jaar is een kernteam gevormd, dat een gevarieerd programma wil opstellen voor de viering van 75 jaar bevrijding in de gemeente Hellendoorn in 2020. De werkgroep roept alle inwoners op met ideeën te komen.

Reggestreek