Volledig scherm
Inwoners van de gemeente Hellendoorn praten woensdagavond in De Leerkamer verder over de viering van 75 jaar bevrijding. © Kernteam 75 jaar Vrijheid Hellendoorn

Brainstormen over 75 jaar vrijheid in Hellendoorn

HELLENDOORN - De ingrijpende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog hebben overal diepe (emotionele) sporen nagelaten, ook  in de gemeente Hellendoorn.  Dat is op zich al voldoende reden om te blijven herdenken en de vrijheid  te vieren. Vorig jaar is een kernteam gevormd, dat een gevarieerd programma wil opstellen voor de viering van 75 jaar bevrijding in de gemeente Hellendoorn in 2020. De werkgroep roept alle inwoners op met ideeën te komen.

Inmiddels zijn de inwoners al drie keer geraadpleegd en tijdens deze bijeenkomsten zijn diverse zaken geopperd, die meer of minder concreet zijn. De voorstellen variëren van een open podium, quiz of battle voor de inwoners, gezamenlijk ontbijt in verzorgingstehuizen, dorpsontbijt en herhaling van de bevrijdingsvoetbalwedstrijd 1945 tot een bevrijdingswandeling, fietstocht, hardloopwedstrijd of een trail langs een aantal historische plekken van de Liberation Route.

Vierde bijeenkomst

Woensdagavond wordt de vierde bewonersbijeenkomst gehouden in De Leerkamer (Jacob Kapteynstraat  2) in Hellendoorn. Vanaf 19.30 uur wordt in dit kerkelijk centrum niet alleen verder gepraat over de activiteiten, maar ook over de vraag wanneer die moeten worden gehouden, hoe hiervoor sponsoren kunnen worden gevonden en welke vergunningen hiervoor moeten worden aangevraagd.

Vrijwilligers die willen helpen bij het uitwerken van een activiteit kunnen zich melden bij het kernteam door een e-mailtje te sturen naar 75jaarvrijheidhellendoorn@gmail.com.    

Reggestreek