Volledig scherm
PREMIUM
De Neuze is een tripel bier, vernoemd naar de bijnaam van de in deze regio alom bekende taxichauffeur Teun Stevens, die hier poseert met een affiche van de releaseparty. © Foto Hissink

Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland

HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

„Prachtig toch”, zegt taxichauffeur Teun Stevens. „Volgens de jeugd van tegenwoordig heb ik dit te danken aan mijn cultstatus. Tenminste, dat krijg ik te horen als ik ze naar de kroegen in de regio rij. Maar het begon voor mij natuurlijk in de tijd dat hun ouders nog ieder weekend de kroeg in doken. De jongeren van nu vragen om een selfie voor hun ouders. Die haalde ik vroeger uit de kroeg en bracht ik veilig thuis.” 

Reggestreek