Volledig scherm
Foto Ivo Kruger.

Buitenpoliklinieken ZGT in Nijverdal en Goor sluiten

ALMELO/NIJVERDAL/GOOR De Ziekenhuisgroep Twente wil de buitenpoliklinieken in Nijverdal en Goor sluiten. Rijssen blijft volgens de plannen wel open. De röntgenbus komt ook niet meer naar de buitenpoli's.

De maatregel komt nadat vorig jaar bekend werd dat het ziekenhuis 10 tot 15 miljoen euro moet bezuinigen.  Volgens bestuursvoorzitter Ton Ruikes van ZGT is het aantal patiënten dat naar de buitenpoliklinieken komt, de afgelopen tijd afgenomen.  „Dat komt door ontwikkelingen zoals beperkte diagnostische mogelijkheden op de buitenpoliklinieken, waardoor de patiënt alsnog gezien moest worden in een van de ziekenhuislocaties. Het is een voorgenomen besluit, het definitieve besluit verwachten wij binnenkort te nemen.”

Medisch Centrum Nijverdal

Patiënten uit de gemeente Hellendoorn kunnen dan voor een afspraak met een medisch specialist niet meer terecht in het Medisch Centrum Nijverdal of bij de Oliphant  in Goor. Huisarts Willem Veerman van het Medisch Centrum Nijverdal vindt het jammer dat patiënten niet meer dichtbij huis naar een specialist kunnen maar hij heeft wel begrip voor het besluit. „We hebben het zien aankomen dat dit zou gebeuren. Het ziekenhuis zit in een lastig parket en moet bezuinigen. We zagen dat de spreekuren van een aantal specialisten hier niet vol zaten. Het is niet efficiënt om artsen heen en weer te laten rijden naar Nijverdal. Voor de patiënten is het vervelend, zeker omdat het ziekenhuis in Almelo matig bereikbaar is.” 

Zorgen

De Huisartsenkring Twente werd enige maanden geleden al op de hoogte gesteld over de voorgenomen sluiting. De WMO-raad Hellendoorn en de ouderenbonden maken zich zorgen over de maatregel. Volgende week krijgt het college van B en W van Hellendoorn een brief van de organisaties.

Wethouder Johan Coes wil nog niet reageren omdat hij formeel nog geen bericht heeft gekregen van ZGT. De Cliëntenraad van ZGT komt volgende week naar buiten met een standpunt en wil nu nog niets kwijt. 

Reggestreek