Volledig scherm
ANP

Callcenters Twentse Rabobanken samengevoegd in Nijverdal

NIJVERDAL - De callcenters van de Twentse Rabobanken worden samengevoegd tot één groot callcenter in Nijverdal. Dat betekent dat 145 arbeidsplaatsen uit de hele regio naar Nijverdal verhuizen.

De Rabobank is landelijk bezig met een grootscheepse reorganisatie, waarbij zeker 10.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Onderdeel van de reorganisatie is het inrichten van acht grote callcenters, verspreid over het land. Telefoontjes naar de bank worden in deze regio nu nog op vijf plaatsen afgehandeld: bij de vestigingen Enschede-Haaksbergen, Twente Oost (Oldenzaal), Centraal Twente (Hengelo), Rijssen-Enter en Noord & West Twente (Almelo/ Nijverdal).

Eind dit jaar worden al die callcenters samengevoegd in Nijverdal. Daar staan twee verdiepingen in het Rabopand leeg, nadat vorig jaar de vestigingen Noord en West Twente fuseerden. Hoofdkantoor van de gefuseerde banken werd Almelo, waardoor in Nijverdal kantoorruimte leeg kwam. Die wordt nu gebruikt voor het nieuwe callcenter.

Internet
Volgens Gerard Kok, directeur particulieren bij Rabo Noord & West Twente, vallen er in eerste instantie geen ontslagen bij de callcentra. "Er werken in totaal 160 mensen in de vijf vestigingen en die kunnen ook allemaal aan de slag in Nijverdal. Maar dat zal de komende jaren wel krimpen. Het aantal telefonische contacten daalt jaarlijks, mensen doen steeds meer via internet. Dus hebben we steeds minder callcentermedewerkers nodig." Volgens Kok is het wel een voordeel dat de callcenters nog steeds per kring, en dus per regio, georganiseerd zijn. Zo krijgen de klanten in Twente nog steeds iemand met Twentse tongval aan de lijn. "Het is natuurlijk het belangrijkst dat je gewoon goed geholpen wordt, ongeacht het accent. Maar we weten dat het thuisgevoel belangrijk is voor onze klanten."

Aangename verrassing
Burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn, waar Nijverdal onder valt, zegt dat het besluit van de Rabobank vrijdagmorgen als een aangename verrassing kwam. "We wisten dat de bank bezig is met een reorganisatie, maar niet dat onze gemeente kandidaat was voor dit callcenter. We krijgen er geen extra arbeidsplaatsen door, maar de middenstand in Nijverdal is er ongetwijfeld heel blij mee. Het Rabopand ligt in het centrum en als daar wekelijks 160 mensen gaan rondlopen die boodschappen doen, lunchen en shoppen, dan is dat echt heel goed voor de middenstand."

Reggestreek