Volledig scherm
Verkeersveiligheid en doorstroming op de N35 tussen Nijverdal en Haarle moet worden verbeterd. © Lenneke Lingmont

Camera's houden oversteek N35 in gaten

NIJVERDAL/HAARLE - Moet de oversteek van de N35 ter hoogte van de Klinkenbeltweg nu wel of niet dicht? Een verkeersonderzoek moet munitie opleveren voor deze (politieke) discussie.

Sinds enkele dagen houden twee camera's de verkeerssituatie rond de kruising van de Klinkenbeltweg met de N35 nauwlettend in de gaten. Ook de verkeersbewegingen van en naar destructiebedrijf Rendac worden vastgelegd. Eén camera staat in de berm naast de N35, de andere staat iets verderop in de Klinkenbeltweg, ter hoogte van het Goudzoekerspad.

Beide camera's zijn zaterdag geplaatst en houden een week lang alles in de gaten. Ze brengen in beeld hoe druk het op de N35 is en hoeveel fietsers gebruikmaken van de oversteek. De gemeente Hellendoorn wil de onderzoekgegevens gebruiken om te bepalen wat er moet gebeuren met dit kruispunt. Daarover lopen de meningen nogal uiteen.

De oversteek vormt één van de onderdelen van de plannen om de verkeersveiligheid en doorstroming op de N35 tussen Nijverdal en Haarle te verbeteren.

Reggestreek