Volledig scherm
De kans dat Airport Lelystad in 2019 open gaat is een stuk kleiner geworden door de opstelling van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. © Leo Kemper

Cartoon van Haarlenaar Leo Kemper: ‘Bommetje onder Lelystad’

HAARLE - Haarlenaar Leo Kemper laat via een cartoon weten dat hij blij is dat de ChristenUnie in de Tweede Kamer pleit voor uitstel van de aanleg van Airport Lelystad. 

Duizenden Overijsselaars vrezen grote (geluids)overlast van te laag overkomende passagiersvliegtuigen op weg naar deze luchthaven en hebben daarom een petitie van de actiegroep Hoog Overijssel ondertekend. Door de huidige opstelling van de ChristenUnie is de kans dat Airport Lelystad al in 2019 open gaat ineens een stuk kleiner geworden. Of om met Leo Kemper te spreken: Er is een bommetje onder Lelystad gelegd..

  1. Muziektheater op Nijverdals landgoed Eversberg krijgt 10.000 euro subsidie

    Muziekthea­ter op Nijverdals landgoed Eversberg krijgt 10.000 euro subsidie

    NIJVERDAL/WIERDEN/RIJSSEN - Drie projecten uit de Reggestreek kunnen rekenen op een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. De Stichting Cultuurnetwerk Gemeente Hellendoorn ontvangt dit kwartaal het grootste bedrag: 10.000 euro voor de muziektheaterproductie ‘De slag om de Nijverdalse textiel’. De Wierdense Stichting Monument Vossenbosch krijgt 2.500 euro voor het plaatsen van een gedenkteken. Een van de kleinste bijdragen, 300 euro, is voor het Vocaal Ensemble Rijssen. Dat kan daarmee bladmuziek aankopen.

Reggestreek