Volledig scherm
Regisseuse Sanne Kamst-Velthuis heeft de cast voor haar theatervoorstelling Nooit Vergeten... gevonden. Het stuk wordt op 16 en 17 mei 2020 opgevoerd in het Openluchttheater in Nijverdal. © Bert Kamp

Cast voor theaterstuk in Nijverdal is rond: ‘Ik heb mijn Sophie gevonden’

NIJVERDAL - Na twee audities heeft regisseuse Sanne Kamst-Velthuis de cast voor haar eerste eigen theatervoorstelling rond. „Ik heb mijn Sophie gevonden”, vertelt ze enthousiast.

‘Sophie’,  gespeeld door Nathalie Postma uit Apeldoorn,  is één van de twee hoofdrollen in het theaterstuk Nooit Vergeten..., dat handelt over het dorp Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de laatste bezettingsjaren in het bijzonder. In het stuk is Sophie een jonge vrouw uit Nijverdal. Haar vriend Henk, een rol van de Nijverdaller René Wolfkamp, zit in het verzet, maar wordt door de Duitsers opgepakt. Hierdoor wordt ineens een dikke streep gezet door hun toekomstplannen.

Dansgroep

„Ik heb nu een bezetting voor 37 rollen en ook een dansgroep gevonden, namelijk Noabers. Dat is een onderdeel van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn. De muziek is nog niet geregeld, maar daarvoor heb ik wel mensen op het oog. Ik ben erg blij dat het is gelukt om voldoende spelers en speelsters te vinden. Sommige mensen die zich enthousiast voor de audities hadden aangemeld zijn later toch afgehaakt vanwege de zwaarte van het stuk”. aldus de regisseuse.

Geen extra voorstellingen

Nooit Vergeten... wordt op  16 en 17 mei 2020 opgevoerd in het Openluchttheater in Nijverdal. De regisseuse had zelf nog wel meer voorstellingen gewild, maar dat bleek niet mogelijk te zijn omdat de cultuurorganisatie ZINiN is gebonden aan een maximaal aantal versterkte voorstellingen per jaar op die locatie.    

Reggestreek