Volledig scherm
De meiden van Cloud9 bovenste rij Lotte, Marlon, Vera, Lenneke, Susan. Onderste rij Marieke, Judith, Kim, Sanne. © Lizet Beek

Cloud9 uit Haarle van trouwceremonies naar theater

HAARLE - Zanggroep Cloud9 gaat voor het eerst optreden in het theater. De vriendinnengroep uit Haarle zingt doorgaans alleen bij trouwceremonies.

De negen jonge vrouwen van Cloud9 raken op trouwerijen al jaren de gevoelige snaar met hun meerstemmige closeharmonyliedjes, uitgekozen door het bruidspaar. Na afloop van een optreden blijven toehoorders vaak achter met tranen in de ogen en sommigen hebben zelfs een zakdoek nodig. Avond van Boudewijn de Groot en Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij zijn van die tranentrekkers. „De tissues zijn soms niet aan te slepen”, zegt Lenneke Lingmont.

Maar nu gaat Cloud9 voor het eerst optreden voor een ‘eigen’ publiek, met ander repertoire. Samen met Judith Kinds-Slijkhuis en Marieke Zwijnenberg vertelt Lenneke over de voorbereidingen op het eerste ‘echte’ concert op zondag 11 december in het Hoftheater in Raalte.

De afgelopen acht jaren reisden de negen leden van Cloud9 de regio door om trouwceremonies op te luisteren, op de meest bijzondere plekken. De vriendinnen zijn - met een paar wijzigingen in samenstelling achter de rug - inmiddels zo op elkaar ingespeeld dat ze een eigen geluid laten horen. Ontroerend en meerstemmig zijn de trefwoorden voor een typisch Cloud9-nummer.

Het negental kijkt uit naar het concert van 11 december. Ze hebben wel eens meegewerkt aan een benefietconcert (Dappere Tijn) maar voor het eerst draait een optreden helemaal om de eigen zanggroep. „We krijgen nu de kans om nummers te doen, die we normaal niet zingen. Zoals Diamonds van Rihanna en Slave to the Music van James Morrison. En een zelfgeschreven liedje. Nu kunnen ook familie en vrienden een keer aanwezig zijn bij een optreden. En we willen graag een keer een nieuw geluid laten horen.”

Reggestreek