Volledig scherm
PREMIUM

Clubs in gemeente Hellendoorn krijgen groen licht voor kunstgras-deal

NIJVERDAL - Behalve HCHN, De Zweef, DES en Hulzense Boys zijn er geen sportclubs in de gemeente Hellendoorn waar de capaciteitsproblemen nu zo groot zijn dat de aanleg van een kunstgrasveld gerechtvaardigd is.

De Hellendoornse gemeenteraad is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met de overeenkomst tussen de gemeente Hellendoorn en GreenFields, onderdeel van TenCate Grass uit Nijverdal, over de aanleg van vier innovatieve kunstgrasvelden op de sportparken Smidserve en Gagelman. Volgens deze deal krijgen de voetbalverenigingen Hulzense Boys, De Zweef en DES en hockeyclub HCHN nog dit jaar de beschikking over kunstgras. De nieuwe velden worden allen voorzien van LED-verlichting. Hiermee is  een totale investering van 1,5 miljoen euro gemoeid.

  1. Duurzaamheidsscherm langs N35: ‘We slaan meerdere vliegen in één klap’
    PREMIUM

    Duurzaam­heids­scherm langs N35: ‘We slaan meerdere vliegen in één klap’

    NIJVERDAL - De N35 tussen Nijverdal en Wierden wordt verbreed tot een autoweg met vier rijstroken. De werkgroep Baron van Sternbachlaan vindt het een belachelijk idee om een ‘racebaan’ aan te leggen dwars door een dorp, dat juist rust en ruimte wil uitstralen en de natuur hoog in het vaandel heeft. Een plan dat voor (geluids)overlast gaat zorgen. Stilzitten is geen optie voor de omwonenden, actie is vereist!

Reggestreek