Volledig scherm
De Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn hoopt dit jaar weer zo'n 650 kerstpakketten te kunnen afleveren bij de minima in de gemeente Hellendoorn. © Jenne Brinks

Comité gaat voor 650 kerstpakketten voor Hellendoornse minima

NIJVERDAL - De Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn houdt dit jaar een kerstpakkettenactie voor de minima in de gemeente Hellendoorn. Dat is absoluut geen overbodige luxe. 

De (lokale) economie trekt weliswaar aan, maar niet iedereen profiteer daarvan. Ook in een redelijk welvarende gemeente als Hellendoorn zijn nog steeds veel inwoners, die in deze dure decembermaand wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De initiatiefnemers hopen ook deze keer zo’n 650 gezinnen en alleenstaanden met een rijkelijk gevuld kerstpakket te kunnen verblijden.

Na Sint

De kerstpakkettenactie is na meer dan 25 jaar een begrip in Hellendoorn en begint op de dag dat Sint Nicolaas ons land verlaat en alle aandacht op de snel naderende kerstdagen komt te liggen. Het startsein wordt vrijdag gegeven bij de protestants-christelijke Jan Barbierschool aan de Ommerweg in de buurtschap Eelen en Rhaan. De actie wordt door basisscholen en de twee Nijverdalse vestigingen van de christelijke scholengemeenschap  Reggesteyn gesteund. De leerlingen zamelen allerlei vooraf opgegeven levensmiddelen in, die worden gebruikt om de pakketten te vullen.

Actiedag

De grote bulk moet binnenkomen op de actiedag op vrijdag 20 december. Inwoners kunnen dan tussen 14.00- en 18.30 uur  levensmiddelen, cadeaubonnen en andere artikelen inleveren op vijf inzamelpunten in de gemeente. Dat kan bij De Leerkamer (Hellendoorn), ’t Spectrum (Nijverdal), De Schaapskooi (Kruidenwijk) Het Kerkzaaltje (Haarle) en gebouw Rehoboth (Daarle). De initiatiefnemers verwachten dat inwoners graag willen meewerken aan het slagen van deze actie voor hun medeburgers en het streefgetal van 650 pakketten wordt gehaald. 

Reggestreek