Volledig scherm
Wethouder Dennis op den Dries reikte donderdagavond het eerste duurzaamheidscompliment van de gemeente Hellendoorn uit aan Haarle Energieneutraal. © Gemeente Hellendoorn

Compliment voor moed Haarle Energieneutraal

De Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn en de gemeente Hellendoorn hebben het eerste duurzaamheidscompliment toegekend aan het initiatief ‘Haarle Energieneutraal’.

NIJVERDAL -  Het bijbehorende kunstwerkje werd gisteravond in het ZINiN Theater door milieuwethouder Dennis op den Dries uitgereikt aan de initiatiefnemers. Met dit ‘compliment’ worden personen of organisaties in het zonnetje gezet, die zich op het terrein van duurzaamheid hebben onderscheiden. 

Kunstwerkje

Het is de bedoeling dat de winnaars het kunstwerkje na 6 tot 8 weken zelf overdragen aan een ander duurzaamheidsinitiatief.  Daarbij kijkt het bovengenoemde platform wel even mee, ‘om te voorkomen dat het kunstwerkje Haarle niet meer uitkomt’. lacht secretaris/penningmeester Jan Nije Bijvank van deze stichting.

Hij vertelt dat Haarle Energieneutraal de enige genomineerde was voor het eerste compliment. Dat initiatief kwam van de grond, nadat een groepje Haarlenaren fel had geprotesteerd tegen de komst van een groot zonnepark in het buitengebied, maar gelijktijdig wel had aangegeven open te staan voor (andere) duurzame initiatieven.

Moed

Na gesprekken met Plaatselijk Belang Haarle en milieuwethouder Dennis op den Dries werd een ‘energieteam’ gevormd, dat zich tot doel heeft gesteld om alle elektriciteit die in Haarle wordt verbruikt binnen enkele jaren lokaal op te wekken. „Een bijzonder initiatief, dat hopelijk ook navolging vindt in andere kernen. Hiervoor moet je wel enige moed hebben en dat verdient een prijs”, aldus Nije Bijvank.

Reggestreek