De nog steeds rokende puinhopen van De Bowlingboerderij en De Hooischuur.
Volledig scherm
De nog steeds rokende puinhopen van De Bowlingboerderij en De Hooischuur. © Han Haveman

Crowdfunding om wederopbouw van Bowlingboerderij in Nijverdal financieel mogelijk te maken

NIJVERDAL -  Nanet de Roover uit Dedemsvaart is maandagmiddag direct een crowdfundingsactie begonnen om Erik en Marieke van Faassen van De Bowlingboerderij en De Hooischuur financieel te steunen. Het buffetrestaurant/bowlingcentrum en aangrenzende pannenkoekenrestaurant aan de Koersendijk gingen die dag in vlammen op evenals het op de bovenverdieping gelegen woonhuis van de eigenaren. 

 1. Hoezo elke week de Kop van Jut? 5 redenen waarom het juist leuk is om ‘scheids’ te zijn

  Hoezo elke week de Kop van Jut? 5 redenen waarom het juist leuk is om ‘scheids’ te zijn

  EIBERGEN - Het is bij veel voetbalverenigingen in Twente en de Achterhoek elke week weer een opgave: genoeg scheidsrechters vinden voor de wedstrijden in het weekeinde. Het amateurvoetbal in Nederland komt structureel tussen de 1000 en 1500 arbiters tekort. De 14-jarige scheids Kay Meijer uit Eibergen snapt daar weinig van. Hij vindt een voetbalwedstrijd fluiten het mooiste dat er is en noemt vijf redenen waarom hij dat vindt.
 1. Verwoesting van Bowlingboerderij in Nijverdal dag na brand goed te zien, vuur laait kortstondig weer op
  Play
  VIDEO + dronefoto's

  Verwoes­ting van Bowling­boer­de­rij in Nijverdal dag na brand goed te zien, vuur laait kortston­dig weer op

  NIJVERDAL - Een dag na de verwoestende brand in De Bowlingboerderij in Nijverdal is goed te zien hoe groot de schade is die de vlammen hebben aangericht. Dronefoto's laten zien dat er vrijwel niks over is van de karakteristieke boerderij aan de Koersendijk. De brandweer moest dinsdagochtend ook opnieuw uitrukken naar de plek, vanwege het oplaaien van de brand.
 2. Harry uit Daarlerveen vecht voor honderden gedupeerden van het kanaaldrama, maar moet nu ook zijn eigen strijd voeren
  PREMIUM

  Harry uit Daarler­veen vecht voor honderden gedupeer­den van het kanaaldra­ma, maar moet nu ook zijn eigen strijd voeren

  DAARLERVEEN - Als frontman van honderden gedupeerden van het Twentse kanaaldrama is Harry Broekhuizen het gezicht van de weerstand rond Twenterand. Nu moet hij ook een eigen gevecht voeren. Want toen Enexis aan de deur stond met een plan voor een nieuwe kabel onder zijn huis, sloeg de angst toe. Wat als ook deze werkzaamheden tot schade leiden? Broekhuizen voelt zich machteloos. „Straks kan ik niet eens meer mijn eigen fundering verbeteren.”

Reggestreek