Volledig scherm
Anna tuurt door een telescoop in de koepel van de sterrenwacht in Nijverdal naar de sterrenhemel. © Sterrenwacht Hellendoorn

Cursus astronomie voor Nijverdalse jeugd -

NIJVERDAL - De Publiekssterrenwacht Hellendoorn geeft dit najaar een cursus astronomie voor jongeren van 12 tot 15 jaar. Serieuze belangstelling voor de sterrenhemel is eigenlijk de enige voorwaarde, die aan de toekomstige cursisten wordt gesteld.

[De lessen zijn specifiek toegesneden op deze leeftijdsgroep en gemaakt door drie ervaren vrijwilligers van de sterrenwacht. De deelnemers maken onder meer kennis met ons zonnestelsel, meteoren, kometen, sterrenstelsels en leren ook het nodige over afstanden in het heelal. In de lessen komen bovendien diverse soorten telescopen aan bod evenals het zelf maken van een sterrenkaart en eenvoudige handspectroscoop. Een waarneemavond met de telescopen in de koepel van de sterrenwacht behoort eveneens tot de cursus.

Vijf lessen

De cursus begint zaterdag om 15.00 uur. Ook de vier andere lessen (12, 19 en 26 november en 3 december) beginnen zaterdag op dat tijdstip en duren tot 17.00 uur. De cursus wordt afgesloten met een certificaat. Het cursusgeld bedraagt 45 euro, inclusief alle lesmateriaal. Voor meer informatie over deze cursus en aanmelden kunnen eventuele belangstellenden een e-mailtje sturen naar info@sterrenwachthellendoorn.nl.

Reggestreek