Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens. Beeld ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Daarle: hét energiepark van de gemeente Hellendoorn?

DAARLE - Er zijn plannen voor meerdere windmolens en zonneparken in Daarle. Sommige inwoners hebben het idee dat hun dorp moet opdraaien voor de milieudoelstellingen van de gemeente Hellendoorn. Alle ballen op Daarle of toch niet? 

Op de agenda stond alleen de start van een procedure voor de aanleg van een zonnepark aan de Daarleseweg in Daarle, maar het ontaardde al snel in een principiële politieke discussie of Hellendoorn wel zonneparken nodig heeft om z’n eigen milieudoelstellingen te halen. In de commissie Grondgebied kwam bovendien de vraag aan de orde of Daarle de hele last daarvan moet dragen, omdat elders in het dorp ook al een initiatief is voor de bouw van drie hoge windmolens in combinatie met een zonnepark.

  1. ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport
    PREMIUM
    necrologie

    ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport

    HELLENDOORN - Een van de grondleggers van de Hellendoorn Rally, Jan Meester, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. In de jaren 70 en 80 was Jan Meester navigator, maar hij is vooral bekend geworden vanwege de Hellendoorn Rally waarvan hij samen met Herman Olthof de grondlegger was. Meester maakte veel mee in zijn rallyleven, ook dodelijke ongelukken. Hij noemde de sport, waar hij zich met hart en ziel voor inzette, ‘fascinerend maar risicovol’.

Reggestreek