Volledig scherm
Scheidsrechter Eric Braamhaar tijdens een tournooi voor G-voetballers © Annina Romita

Daarlerveen oefent tegen oud-Heracles voor het goede doel

DAARLERVEEN/ENTER - Het eerste elftal van voetbalclub Daarlerveen speelt woensdagavond vanaf 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen oud-Heracles Almelo, op sportpark De Belt aan de Gerrit Jan Kerkdijkweg 5 in Daarlerveen.

Bij oud-Heracles doen diverse bekende ex-profvoetballers mee, onder wie Marnix Smit en Antoine van der Linden. Mogelijk komt ook de huidige Heracles-trainer John Stegeman in actie, evenals Almeloër Hendrie Krüzen, de huidige assistent-trainer van Ajax.

Eric Braamhaar
De wedstrijd geldt voor de spelers van Daarlerveen als voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar staat ook in het teken van het goede doel. Arbiter van dienst is namelijk Eric Braamhaar uit Enter. Hij ontvangt 500 euro van Daarlerveen, bestemd voor de Eric Braamhaar Foundation. Die organisatie zet zich actief in voor G-sporters, de mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking die, vanwege hun beperking, niet deel kunnen nemen aan een teamsport.

De foundation realiseert beweegprojecten voor G-sporters, die bekostigd worden uit opbrengsten, donaties en activiteiten.

Reggestreek