Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Dansstudio vult lege plek in Grotestraat Nijverdal

NIJVERDAL - Het grauwwitte lege pand aan de Grotestraat in Nijverdal, pal naast cafetaria Isis, wordt weer gevuld. Er komt een dansstudio.


NIJVERDAL - Vier jaar na het faillissement van het pensioen- en adviesbureau dat gevestigd was aan de Grotestraat 143, komt er weer een invulling voor het bedrijfspand. Dansstudio Joni Connect wil zich daar vestigen en heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Hellendoorn.
Het bestemmingsplan staat dat niet toe, maar de gemeente is bereid om dat plan te wijzigen. Als er voldoende maatregelen worden genomen door de dansstudio om (geluids)overlast te voorkomen en het zeker is dat de gemeente geen risico loopt met planschade van omwonenden, krijgt de studio toestemming om in het pand te trekken.
Enkele omwonenden die lucht gekregen hadden van de komst van een dansstudio hebben de gemeente gemaild en hun zorgen geuit over overlast. De gemeente heeft een akoestisch onderzoek gedaan en met de omwonenden gepraat, en de voorwaarden voor een vestiging duidelijk gemaakt.

Reggestreek