Volledig scherm
De schilderingen van Henk-Jan Bakker zijn goed te zien buiten De Huiskamer. © De Huiskamer

De Huiskamer Nijverdal aangekleed met kunstwerk om meer mensen over de drempel te krijgen

NIJVERDAL - De Huiskamer in Nijverdal heeft een nieuw likje verf gekregen. Letterlijk, want kunstschilder Henk-Jan Bakker heeft de ingang van De Huiskamer opgesierd met één van zijn werken. 

Naast dat de schildering van koffie en koekjes een gezellig en fraai plaatje is, heeft de plaatsing van het kunstwerk nog een reden. De mensen van De Huiskamer willen namelijk graag meer inwoners bereiken. Het bestuur wil dat mensen weten dat iedereen zomaar, zonder reden even binnen kan lopen voor een kopje koffie of thee en een goed gesprekje. In de gezelschapsruimte wordt zo nu en dan ook gezamenlijk gekookt en een spel gespeeld. 

„We hoorden nog wel eens dat mensen vaak langslopen, maar niet precies weten wat De Huiskamer nou precies is”, zegt een woordvoerder. „Om De Huiskamer aan de buitenkant nog aantrekkelijker te maken is er nu een mooi speelse schildering aangebracht.”

25.000

Niet dat De Huiskamer om bezoekers verlegen zit. De organisatie hoopt binnenkort de 25.000ste bezoeker te verwelkomen. Tijdens het open huis op zaterdag 14 september zetten De Huiskamer hem of haar in het zonnetje. 

Wie eens een kijkje wil nemen bij De Huiskamer, kan doordeweeks van 10.00 tot 12.00 uur in de ochtend en van 14.00 tot 17.00 uur terecht.

  1. Kinderen leven zich in Nijverdalse sporthal uit op opblaasbare speeltoestellen
    PREMIUM
    Video

    Kinderen leven zich in Nijverdal­se sporthal uit op opblaasba­re speeltoe­stel­len

    NIJVERDAL - Het puzzelboekje ligt opengeslagen op het tafeltje, maar de vrouw uit Nijverdal komt niet toe aan haar kruiswoordraadsel. Ze volgt met haar ogen zoontje Thijs (7), die maandagmiddag in sporthal Het Ravijn enthousiast van speeltoestel naar speeltoestel rent, maar het al gauw beu is om in zijn eentje verder te spelen. Hij wil alleen nog een keertje naar één van de opblaasbare speelattributen als papa komt kijken...

Reggestreek