Volledig scherm
PREMIUM
Wegenbouwers. © blyjak

De N35 en A1 moeten breder, maar nu al dreigt tekort aan personeel

NIJVERDAL - Met onder meer de verbreding van de N35 en de A1 aanstaande is er genoeg te doen voor de infrasector. Maar vind ze maar eens, die echte grond-, weg- en waterbouwvakmensen. Of valt het tekort in deze tak van sport wel mee? 

„De verwachting is dat er in 2023 in de bouw een tekort aan 50.000 mensen is",  zegt Kim Wever, communicatiemedewerker van InfraVak, het samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven in Noord- en Oost-Nederland. „De cijfers van Bouw Nederland gelden voor de hele sector, maar het zegt zeker wat over de grond- weg- en waterbouw. Dat komt doordat er veel werk is, maar ook de vergrijzing speelt een rol. Bij jongeren is het vak gewoon niet zo populair.”

  1. Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studentenvereniging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers
    PREMIUM

    Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studenten­ver­e­ni­ging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers

    NIJVERDAL/ZWOLLE - Studentenverenigingen genoeg in Zwolle, maar eentje die zich vooral richt op mbo’ers was er tot nu toe niet. Evenmin een club die mikt op studenten in de creatieve sector. Bij de nieuwe studentenvereniging COS komen die twee dingen samen. Nijverdaller Wouter Wolfkamp (23), oud-student van de creatieve vakschool Cibap, is voorzitter van de kersverse club.

Reggestreek