Volledig scherm
Ter illustratie. © St. Antonius-school

De Zweef wil pannaveld op sportpark Gagelman in Nijverdal

NIJVERDAL - De Nijverdalse voetbalvereniging De Zweef heeft begin vorige maand bij de gemeente Hellendoorn een verzoek ingediend voor de aanleg van een zogenoemd pannaveld op sportpark Gagelman (Koersendijk).

 De club wil het veldje aanleggen in de ongebruikte groenstrook naast het hoofdveld, rechts van de entree. Het gaat om een voorziening voor de jongste spelers. Het 12 bij 6 meter grote pannaveld krijgt hetzelfde kunstgras als het naastgelegen hoofdveld en wordt omringd door een hek met een toegangspoort. De Zweef wil de omheining van reclameborden voorzien. Deze boarding komt tot de grond en zorgt ervoor dat de bal in het spel blijft. De aanleg van extra verlichting is niet nodig.

Geen bezwaren

Het verzoek van de voetbalclub is inmiddels ambtelijk beoordeeld. Er zijn geen onoverkomelijke bezwaren tegen het verlenen van een vergunning voor de aanleg van het pannaveld. Zo past deze voorziening binnen de huidige bestemming en zijn er geen andere plannen voor deze strook gras bij de gemeente bekend. Wel moet het veldje iets worden opgeschoven, zodat er voldoende loopruimte tussen het hoofd- en pannaveld overblijft en de ruimte tussen de beukenhaag en het pannaveld groot genoeg blijft voor de gemeentelijke onderhoudsmachines. 

BLOS

De Zweef is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van en toezicht op het gebruik van het pannaveld. De club draait ook op voor de kosten als het pannaveld in de toekomst  weer wordt verwijderd. Het verzoek wordt binnenkort besproken in de Bestuurscommissie voor de Sport en Lichamelijke Oefening (BLOS) in de gemeente Hellendoorn.   

Reggestreek