Volledig scherm
De belangstelling voor de nieuwe theatervoorstelling Wie bint vrie is enorm. Er zijn al ruim 500 kaarten verkocht en er komt nu zelfs een derde voorstelling. © Bert Kamp

Derde voorstelling Wie bint vrie in Nijverdal

NIJVERDAL -  De belangstelling voor de theatervoorstelling Wie bint vrie van schrijver/dichter Herman Kampman over de bevrijding van de gemeente Hellendoorn is enorm. Binnen enkele weken waren de voorstellingen van 4 en 9 april in het ZINiN Theater uitverkocht. Vandaar dat besloten is een derde voorstelling te verzorgen op 9 mei, die om 20.15 uur begint. 

Het toneelstuk wordt afgewisseld met filmbeelden over de Tweede Wereldoorlog van Leo Steur en Johan Huis in ’t Veld en muzikale intermezzo's van Jan Niewold en Peter Deiman. onder meer over het bombardement op Nijverdal en de bevrijding. 

Inmiddels werken zo'n vijftien acteurs en musici mee aan de voorstelling, die financieel mede mogelijk wordt gemaakt door de Stichting Ondersteuning Senioren Hellendoorn-Nijverdal. Kaarten voor de derde voorstelling zijn verkrijgbaar aan de balie van het ZINiN Theater in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal en via de website www.zinin.com.

Reggestreek