Op het terrein van de voormalige apotheek Schotman aan de Dorpsstraat in Hellendoorn worden appartementen gebouwd. Nogal wat inwoners vrezen dat het dorpse karakter door de vele nieuwbouwplannen onherstelbaar wordt aangetast.
Volledig scherm
Op het terrein van de voormalige apotheek Schotman aan de Dorpsstraat in Hellendoorn worden appartementen gebouwd. Nogal wat inwoners vrezen dat het dorpse karakter door de vele nieuwbouwplannen onherstelbaar wordt aangetast. © Han Haveman

Dorpsraad Hellendoorn gaat gemeente adviseren over nieuwbouwplannen in dorp

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn heeft de Dorpsraad Hellendoorn gevraagd om advies te geven over alle nieuwbouwplannen in het dorp. Op die manier fungeert de Dorpsraad als een soort klankbordgroep om het draagvlak hiervoor onder de bevolking te meten.

  1. Aan de koffietafel in Nijverdal weten ze: ook als bijna niets mag, moet je er iets van maken

    Aan de koffieta­fel in Nijverdal weten ze: ook als bijna niets mag, moet je er iets van maken

    NIJVERDAL - Bloemschikken, samen eten of een potje sjoelen als activiteit van de Welle? Dat kun je als oudere wel vergeten, nu er vanwege corona nauwelijks meer iets mag. De stichting organiseerde daarom deze week ‘de Kerst Koffieklets’. Want samen een kopje koffie of thee drinken? Dat gaat nog prima. „Hoewel je degenen die echt eenzaam zijn, er niet mee bereikt”, aldus directeur van de Welle Laura Westerik.

Reggestreek