Volledig scherm
Het optreden van de Nijverdalse punkband Pisces zorgde zaterdagmiddag voor gemengde reacties op het Henri Dunantplein. © Han Haveman

Duitse groep Elli wint Battle of Bands in Nijverdal

NIJVERDAL - De Duitse band Eli heeft de Battle of Bands gewonnen, die zaterdagmiddag op het Henri Dunantplein werd gehouden.

 Het was één van de culturele activiteiten in het kader van 50 jaar partnerband Hellendoorn-Ibbenbüren. Hieraan namen drie Nederlandse en twee Duitse bands deel. De optredens werden beoordeeld door een jury, die onder bestond uit wethouder Dennis op den Dries, zangeres Annet Nikamp en muzikant Bas Heerink. Er werd onder meer gekeken naar de sound, samenspel. beheersing van de instrumenten en originaliteit.

Eigen geluid

 Volgens Op den Dries heeft Elli uiteindelijk gewonnen, omdat deze jonge band met eigen nummers voor een geheel eigen geluid zorgde. Dit najaar wordt een tweede battle in Ibbenbüren gehouden, waaraan ook bands uit de gemeente Hellendoorn kunnen deelnemen.

Pisces

Met name het snoeiharde optreden van het Nijverdalse punkbandje Pisces zorgde voor uiteenlopende reacties op het plein. Sommige ouderen staken demonstratief hun vingers in de oren of riepen luidkeels ‘wat een herrie’. Winkeliers aan het plein sloten de deuren en een medewerkster van  een lingeriezaak stormde naar buiten, omdat ze ondanks de gesloten winkeldeuren haar klanten nog steeds nauwelijks kon verstaan. Met boe-geroep maakte ze duidelijk wat ze van de muziek vond.

Reggestreek