Volledig scherm
De foto's zijn gemaakt door leerlingen van scholengemeenschap Reggesteyn bij het NS-station van Nijverdal. © Duurzaam Hellendoorn

Duurzaam Hellendoorn: foto-wedstrijd in kader van Earth Hour

NIJVERDAL - Het Platform Duurzaam Hellendoorn doet mee aan Earth Hour op zaterdag 30 maart (20.30-21.30 uur), waarop mensen wereldwijd een uur het licht uitdoen. In dit onafhankelijke platform werken meerdere organisaties op het gebied van duurzaamheid samen, die gevraagd of ongevraagd advies uitbrengen aan het college en de gemeenteraad. 

In het kader van Earth Hour houdt het platform dit jaar onder meer een foto-wedstrijd voor alle inwoners van de gemeente. In het verleden bleef de deelname beperkt tot leerlingen van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn. Er wordt gestreden in twee categorieën, namelijk jong talent (10 t/m. 18 jaar) en volwassenen. Het thema is Licht in de duisternis. De foto's kunnen binnen of buiten worden genomen en tot 11 maart naar de site www.duurzaamhellendoorn.nl worden gestuurd. De inzendingen moeten aan twee voorwaarden voldoen; ze moeten binnen het thema vallen en de foto's moeten minimaal 1,2- en maximaal 8 MB zijn.

Stemmen

De vakjury, die bestaat uit de fotografen Lenneke Lingmont en Emile Willems en de kunstdocent Herro de Roest, zoekt de beste 30 tot 40 foto's uit, die in de tweede helft van maart op diverse locaties worden geëxposeerd. Op dat moment kan het publiek stemmen op de foto van zijn voorkeur. De winnaars in beide categorieën worden op 30 maart om 20.00 uur bekendgemaakt door de jury.    

Volledig scherm
© Duurzaam Hellendoorn
Volledig scherm
© Duurzaam Hellendoorn

Reggestreek