Volledig scherm
Het Hellendoornse college beschouwt de kiosk van Nahuis als een welkome aanvulling op de al aanwezige voorzieningen in De Paarse Poort aan de voet van de Noetselerberg. © Wouter Borre

Echtpaar in Nijverdal na kritiek op plan voor kiosk: 'Zijn geen McDonald's'

NIJVERDAL - De bouw van een kleinschalige horecavoorziening aan de Toeristenweg (Nijverdalsebergweg) is een stuk dichterbij gekomen. Het Hellendoornse college heeft de bezwaren tegen de 'kiosk' van het echtpaar Nahuis grotendeels afgewezen. Het is onduidelijk of de bezwaarmakers hun verzet tegen dit bouwplan definitief staken.

Roelie en Geert Nahuis, de eigenaren van IJs- en Koffiehuus De Drietip in Haarle, zijn al zeker tien jaar bezig met het verwezenlijken van hun plan op een eigen stuk grond op de Sallandse Heuvelrug, daar waar de route door het Speelbos de Toeristenweg kruist. De bouw van de kiosk in de natuur is in strijd met het bestemmingsplan, maar het college is desondanks bereid hieraan medewerking te verlenen.

Doorn in het oog
Dat is Staatsbosbeheer en de restaurants De Sallandse Berg en Buitengewoon Lekker Sallandse Heuvelrug een doorn in het oog. Volgens beide restaurants voegt de kiosk weinig tot niets nieuws toe aan het al aanwezige horeca-aanbod. De gemeente vermoedt dat hun bezwaren vooral zijn ingegeven door concurrentieoverwegingen.

Boerenstijl
„Onze horecagelegenheid wordt zeker geen McDonald's met allerlei schreeuwende reclameuitingen. Je moet eerder denken aan een gebouw in Sallandse boerenstijl. Bij ons zijn straks een kop soep, belegde broodjes, ijs en sommige gefrituurde zaken te krijgen. Verder gaan we hier fietsen, mountainbikes en elektrische steps verhuren en kunnen met name mountainbikers gebruik maken van onze sanitaire voorzieningen (toiletten en douches)", zegt Geert Nahuis.

Voor het echtpaar Nahuis breken spannende tijden aan, want op 10 februari wordt de definitieve omgevingsvisie zes weken door de gemeente ter inzage gelegd. Dan moet duidelijk worden of de bezwaarmakers eventueel naar de rechter stappen om de komst van de kiosk tegen te gaan.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Eigen Oogst: Hellendoorn exposeert

    Eigen Oogst: Hellen­doorn exposeert

    NIJVERDAL - Meer dan 200 amateurkunstenaars uit de gemeente Hellendoorn nemen deel aan de tentoonstelling Eigen Oost en exposeren deze maand een kunstwerk in gebouw De Smidse aan het Hoge Dijkje. De oogst bestaat opnieuw vooral uit schilderijen, maar in dit rijksmonument zijn ook glas- en naaldkunst, beeldhouwwerk, foto's en keramiek te bewonderen. Nieuw onderdeel van de jaarlijkse expositie is de Mini Eigen Oost, waarvoor ruim 70 kunstwerkjes van 10 bij 10 centimeter zijn ingebracht.

Reggestreek