Voormalig wethouder Koos van der Elst uit  Nijverdal kwam eieren halen voor zijn dochter en had onverwachts de primeur om als eerste de eieren uit de nieuwe automaat te halen.
Volledig scherm
Voormalig wethouder Koos van der Elst uit Nijverdal kwam eieren halen voor zijn dochter en had onverwachts de primeur om als eerste de eieren uit de nieuwe automaat te halen. © Gerda Briene

Eerste eierautomaat aan Schapendijk in Notter

NOTTER - Pluimveebedrijf Briene heeft in zijn verkoopruimte (Schapendijk 4) een eierautomaat neergezet, waarin doosjes met 10 scharrel- of biologische eieren staan. Volgens boerin Gerda Briene is het de eerste in z’n soort in de Reggestreek. Na inworp van een euro kunnen de klanten de verse gekoelde eieren uit de automaat halen.

  1. Enschedeër Hessel (24) heeft een enorme pretparkverzameling: 'Hier gaat grof geld in om’
    PREMIUM
    met video

    Enschedeër Hessel (24) heeft een enorme pretpark­ver­za­me­ling: 'Hier gaat grof geld in om’

    HELLENDOORN/ENSCHEDE - Te koop: negen achtbaanwieltjes, voor 60 tot 130 euro per stuk. Ooit zaten ze op de Rioolrat in Avonturenpark Hellendoorn. Maar wat moet je ermee? Wie wil ze? Nou, kopers genoeg. Ze zijn al verkocht. Binnen een week. Welkom in de wereld van de pretparkfanatici. Waar wielen en stukjes kettinglift statussymbolen zijn. „Hier gaat echt grof geld in om.”