Volledig scherm
Op deze artist impressions is te zien hoe de Karel Doormanweg in Nijverdal eruit is komen te zien. Het groene karakter van de straat met veel gras en bomen bleef behouden. © Woningcorporatie Reggewoon

Eerste gasloze woningen van Reggewoon in Nijverdal opgeleverd

NIJVERDAL - De bewoners van 24 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen aan de Karel Doormanweg krijgen woensdagmiddag de sleutel uitgereikt. Het zijn de eerste nul-op-de-meter woningen van woningcorporatie Reggewoon in Nijverdal. 

Dat betekent dat bij een gemiddeld huishoudelijk gebruik de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Deze goed geïsoleerde woningen hebben geen gasaansluiting en zijn onder meer voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en een ventilatiesysteem, dat warmte teruggeeft in de woning. Reggewoon wil dat in 2040 haar gehele woningbezit energieneutraal is.    

  1. Scorende scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn ‘direct benaderd door vele clubs voor spitspositie’

    Scorende scheids­rech­ter Paarhuis uit Hellen­doorn ‘direct benaderd door vele clubs voor spitsposi­tie’

    HELLENDOORN - Een scheidsrechter die een doelpunt maakte? Jazeker, arbiter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn overkwam het zaterdag tijdens het derde divisieduel tussen Harkemase Boys en Hoek. Een dag na het opzienbarende voorval kan Paarhuis er om lachen. ,,Het heeft tot veel hilariteit geleid. Ik ben door veel clubs benaderd voor een spitspositie...’’, lacht de 30-jarige leidsman.

Reggestreek