Volledig scherm
© Bert Kamp

Eerste Vinyl Party in Hellendoorn was een succes

HELLENDOORN - Afgelopen zaterdag was in Het Noabershuis de eerste Vinyl Party voor liefhebbers van goede, oude vinyl.

Het evenement was een idee van radio-dj, voormalig platenverkoper en muziekfanaat Hans van Petersen en de stichting Helders Bloei. „De reden dat we dit hebben georganiseerd, is vooral uit nostalgische overwegingen. Ja, vinyl keert weer terug, maar voor veel mensen is het iets van vroeger. De muziek waar ze mee opgroeiden of waarbij ze voor het eerst zoenden.”

Eigen platen
Veel bezoekers hadden dan ook eigen platen mee genomen. Want tijdens de Vinyl Party werden er niet alleen plaatjes gedraaid maar hadden muziekfanaten ook de mogelijkheid om onderling lp's of singletjes te ruilen.

Populair
Ondanks dat het gebruik van de lp is ingehaald door cd's en hoge resolutiebestanden neemt de populariteit van de lp's de laatste jaren weer toe.Niet alleen door ouderen ook veel jongeren zijn verknocht aan het geluid van de draaitafel. In multimediawinkels zijn steeds meer betaalbare platenspelers te koop.Soms zelfs met hoorn of in een ouderwets kastje verwerkt, al laat het geluid van die spelers volgens liefhebbers wel wat te wensen over.

Volgende maand op 19 november is er opnieuw een Vinyl Party in het Noaberhuus aan de Dorpsstraat. Ook dan voor liefhebbers die willen luisteren, ruilen of verkopen vanaf 20.30 uur.

Reggestreek