Gerrit Wermink (links op de voorgrond) probeert in zijn gesprek met Hellendoornse raadsleden te voorkomen dat wordt bezuinigd op de subsidie voor het stimuleren van muziekonderwijs op Hellendoornse basisscholen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Wermink (links op de voorgrond) probeert in zijn gesprek met Hellendoornse raadsleden te voorkomen dat wordt bezuinigd op de subsidie voor het stimuleren van muziekonderwijs op Hellendoornse basisscholen. © Bert Kamp

Elke organisatie in Hellendoorn snapt bezuinigingen: ‘Als het maar niet bij ons gebeurt’

HELLENDOORN - Speeddaten in Het Noaberhuus in Hellendoorn, niet om een nieuwe partner te vinden, maar om dreigende bezuinigingen van tafel te krijgen. Bezorgde en boze organisaties gingen het gesprek aan met raadsleden.

 1. Juridische strijd dreigt rond sluiting mountainbikeroute op Sallandse Heuvelrug: ‘We moeten in overleg blijven’
  PREMIUM

  Juridische strijd dreigt rond sluiting mountainbi­ke­r­ou­te op Sallandse Heuvelrug: ‘We moeten in overleg blijven’

  HOLTEN/HELLENDOORN - De verbeten strijd over de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug krijgt een vervolg. De provincie Overijssel wil op aandringen van een actiegroep de mountainbikeroute deels sluiten, en daarmee de natuur beschermen. De lokale wielerverenigingen en het CDA Rijssen-Holten en Hellendoorn komen nu in actie om dat te voorkomen. Een juridisch gevecht dreigt.
 2. Nijverdalse scouts halen midden in de nacht het bevrijdingsvuur op: ‘Een tikkeltje gek moet je wel zijn’

  Nijverdal­se scouts halen midden in de nacht het bevrij­dings­vuur op: ‘Een tikkeltje gek moet je wel zijn’

  NIJVERDAL - Het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen laaide donderdag op in het centrum van Nijverdal. Dat is ieder jaar weer een grote uitdaging voor Scouting de Reggegroep, die de verantwoordelijkheid draagt. Want hoe zorg je ervoor dat tijdens een 90 kilometer lange estafettetocht het vuur blijft branden? Niets wordt daarom aan het toeval over gelaten. Zelfs niet als een oud-burgemeester een handje wil helpen.

Reggestreek