Op het grote parkeerterrein van het Avonturenpark Hellendoorn wordt een overkapping met 12.000 zonnepanelen gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het grote parkeerterrein van het Avonturenpark Hellendoorn wordt een overkapping met 12.000 zonnepanelen gebouwd. © Han Haveman

Enorme overdekte carport met 12.000 zonnepanelen bij Avonturenpark Hellendoorn: ‘Een uniek project’

HELLENDOORN - Het plan voor het overkappen van het parkeerterrein van het Avonturenpark Hellendoorn en plaatsen van zonnepanelen op die enorme ‘carport’ is in een stroomversnelling geraakt. De initiatiefnemers verwachten dat in 2022 al met de bouw van deze constructie kan worden begonnen.  

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Omgeving N35 in Haarle veiliger door komst fietsloopbrug? ‘Dit is geen oplossing, maar een prestigekwestie’
  PREMIUM

  Omgeving N35 in Haarle veiliger door komst fietsloop­brug? ‘Dit is geen oplossing, maar een prestige­kwes­tie’

  Zo staat Haarle achteraan bij het uitdelen, en zo stromen binnen enkele maanden meerdere veiligheidsmaatregelen binnen. Blijdschap alom, zou je denken. Maar de aankondiging van de komst van een fietsloopbrug in de omgeving van de N35 in Haarle kan op veel gefronste wenkbrauwen rekenen. Zo ook bij Plaatselijk Belang Haarle. ,,Ik heb mij altijd al afgevraagd wie je met dit plan blij maakt. Niet de inwoners in ieder geval’’, zegt voorzitter Ron Vloedgraven.

Reggestreek