Bestuurders van de Enterse Motor Club bij het toekomstige Bikeparc aan de Rondweg. Van linksaf: voorzitter Wouter Visser, Antoon Slagers, Jan Slagers, Herrold Lammertink en Harry Wolters.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurders van de Enterse Motor Club bij het toekomstige Bikeparc aan de Rondweg. Van linksaf: voorzitter Wouter Visser, Antoon Slagers, Jan Slagers, Herrold Lammertink en Harry Wolters. © Bert Kamp

Enterse Motor Club wil met Bikeparc klaar zijn voor de toekomst

ENTER - De aankoop van grond voor een toekomstig Bikeparc van de Enterse Motor Club (EMC) aan de Rondweg bij Enter is nagenoeg rond. 

Al vele jaren zoekt de Enterse Motor Club naar een eigen terrein waar de motorsport te beoefenen valt. Dat leek er eind jaren 90 van de vorige eeuw te komen, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan de bouw van een onderkomen voor EMC-activiteiten dat de toepasselijke naam ’t Kluphoes kreeg. Toen het klaar was, kon daar meteen het halve eeuwfeest worden gevierd. Een compleet clubcomplex was uiteindelijk niet haalbaar op die plek aan de Krompatte, de plannen daarvoor werden op een laag pitje gezet. Enkele jaren, tot 2001, werd nog wel gedoogd dat er gecrosst werd op een braakliggend terrein op het bedrijventerrein De Vonder.

Reggestreek