Volledig scherm
De Nijverdaller Erik Bergboer, hier uiterst links op de foto, is door het bestuur voorgedragen als erevoorzitter van voetbalclub Hulzense Boys. © Hulzense Boys

Erik Bergboer erevoorzitter Hulzense Boys

HULSEN - Voetbalvereniging Hulzense Boys houdt op maandagavond 27 mei een buitengewone algemene ledenvergadering in de kantine op sportpark Smidserve aan de G.H. Kappertstraat 45. Jan Bouwhuis en Dirkjan Wermink worden voorgesteld als kandidaten voor de vacante functies van respectievelijk voorzitter en secretaris van Hulzense Boys. 

Bouwhuis is de beoogde opvolger van Erik Bergboer, Wermink die van Matthijs Knobben. De nieuwe preses was in het verleden al bestuurs- en commissielid en gaat de club één termijn (drie jaar) leiden. Dat geeft het bestuur de tijd om op zoek te gaan naar een jongere opvolger. Op de agenda staat ook de benoeming van Erik Bergboer tot erevoorzitter van de club, waarvan hij elf jaar het boegbeeld was

Kunstgras

De leden worden verder bijgepraat over de onderzoeken, die Koninklijke ten Cate en de gemeente Hellendoorn hebben gedaan om de nieuwe kunstgrasmat op veld 3 te verbeteren. Dat kunstgrasveld is namelijk te glad, waardoor voetballers uitglijden en de bal onverwachte capriolen maakt. Leverancier Ten Cate bekijkt hoe het kunstgras stroever kan worden gemaakt.

Kantine

Tenslotte wordt gesproken over de huidige stand van zaken van de plannen voor het opknappen van de kantine. Hulzense Boys en Plaatselijk Belang Hulsen hebben afgesproken dat ze nauwer met elkaar gaan samenwerken bij de exploitatie van dorpshuis Sion en de hieraan vast gebouwde voetbalkantine. Hulzense Boys wil de eigen  kantine een meer eigentijds aanzicht geven door een nieuw verfje en nieuw meubilair. Dat geldt ook voor Sion, zodat het geheel dezelfde uitstraling krijgt. Vanwege tijd- en geldgebrek wil de voetbalclub dat plan uitstellen tot de zomer van 2020. 

Reggestreek